Історія кулінарії з канабісом бере свій початок ще з 10-го століття в Індії, де люди використовували суміш мелених квітів канабісу з молоком (бханг) у духовних практиках.

Аналогічні рецепти були відкриті в Італії ще в епоху Відродження, але лише в другій половині 20-го століття популярність кулінарії з канабісом вибухнула, з усіма цими чарівними тістечками, льодяниками, шоколадними батончиками, заправками для салатів та іншими божевільними рецептами.

Канабіс – це безпечна для здоров’я рослина, яка може урізноманітнити ваш кулінарний досвід і додати безліч переваг для здоров’я, тому не дивно, що люди з таким ентузіазмом почали займатися цим видом діяльності.

    Картопляне пюре з пармезаном, настояне на CBD

    Картопляне пюре з пармезаном і CBD

    Інгредієнти:

    • 8 склянок готового картопляного пюре;
    • 2 ст.л. несолоного вершкового масла;
    • ¼ склянки вершків для збивання;
    • ¼ склянки пармезану;
    • 2 ч.л. солі та перцю;
    • 0.16 г порошку ізоляту CBD;

    Інструкції:

    • У чаші міксера змішайте картопляне пюре з вершковим маслом, збитими вершками, сиром пармезан, сіллю, перцем та ізолятом CBD.
    • Збийте всі інгредієнти до стану пюре.
    • Перекладіть картопляне пюре в середню форму для запікання, попередньо збризнувши її антипригарним спреєм.
    • Зверху рівномірно посипте картопляне пюре сиром пармезан і запікайте при температурі 200C.
    • Перед подачею дати картоплі трохи охолонути.

    Фрикадельки з CBD, фаршировані моцарелою в мультиварці

    Фрикадельки з CBD

    Інгредієнти, соус:

    • 7 склянок м’якоті томатів
    • ⅓ склянки цибулі, дрібно нарізаної
    • 2 зубчики часнику, подрібнені
    • 2 ч.л. сушеного базиліка
    • 1 ч.л. сушеного орегано
    • ½ ч. л. перцю
    • ½ ч. л. солі

    Інгредієнти, фрикадельки:

    • 1 фунт яловичого фаршу (нежирного)
    • 1 фунт гострої італійської ковбаси
    • 1 склянка панірувальних сухарів
    • ⅓ склянки цибулі, дрібно нарізаної
    • 1 ч. л. часникового порошку
    • 1 ч.л. цибулевого порошку
    • 1 ч.л. сушеного чебрецю
    • 1 ч.л. сушеного орегано
    • ½ ч.л. солі
    • ½ ч.л. перцю
    • 2 великих яйця
    • 4 палички сиру моцарела, розділені на 4-5 рівних шматочків

    Інструкція:

    • Помістіть всі інгредієнти соусу в мультиварку і перемішайте.
    • Увімкніть мультиварку на високий рівень і накрийте кришкою, поки не закінчите готувати фрикадельки (30 хвилин повинно вистачити).
    • Змішайте всі інгредієнти для фрикадельок, окрім моцарели, у великій мисці. Руками працюйте з масою так, ніби замішуєте тісто для піци.
    • Візьміть шматочок яловичої суміші розміром з м’яч для теннsce і покладіть в центр шматочок моцарели.
    • Притисніть яловичину навколо шматочка моцарели, щоб вона повністю закрила його. Повторюйте, поки не закінчиться м’ясо.
    • Перекладіть фрикадельки в каструлю і занурте в соус. Накрийте кришкою і продовжуйте готувати на високому рівні до 2 ½ годин.

    Гуакамоле з CBD

    Гуакамоле з CBD

    Мексиканська кухня відома своїми смачними та ароматними приправами, але гуакамоле – це, безумовно, шеф-кухар усіх соусів, що використовуються для гарнірів та основних страв. Основний інгредієнт, авокадо, складається здебільшого з жирів, що робить його ідеальною основою для додавання CBD-олії.

    Не кажучи вже про те, що вона не містить глютену та є веганською.

    Інгредієнти:

    • 3 середньостиглих авокадо, очищених від шкірки, розрізаних навпіл і очищених від кісточок;
    • 1 ст.л. соку лайма;
    • ½ ч. л. солі;
    • ½ ч. л. меленого кмину;
    • ¼ ч.л. меленого каєнського перцю;
    • ½ середньої цибулини, дрібно нарізаної кубикамим
    • 2 невеликі помідори, очищені від насіння і нарізані кубиками;
    • 1 великий зубчик часнику, подрібнений;
    • 1 ст.л. свіжого листя кінзи, подрібненого;
    • ½ перцю халапеньо, дрібно нарізаного;
    • 1 мл CBD-олії повного спектру CBD;

    Інструкції:

    • Помістіть авокадо в ступку або миску і розімніть його виделкою або товкачиком.
    • Додайте сіль, кмин, часник, кайенский перець, кінзу, цибулю, халапеньо, помідори і сік лайма. Полийте суміш олією CBD повного спектру дії та перемішайте.
    • Накрийте миску поліетиленовою плівкою і дайте гуакамоле настоятися при кімнатній температурі протягом 2 годин перед подачею.

    Літній салат з абрикосом, кавуном та руколою CBD на грилі

    Літній салат з абрикосом, кавуном та руколою CBD на грилі

    Цей рецепт ідеально підходить для літньої спеки, коли ми прагнемо свіжих фруктів та овочів. Найкращий спосіб потішити себе цими інгредієнтами – перетворити їх на освіжаючий літній салат.

    Оскільки більшість з нас не хоче проводити години на кухні, цей рецепт не тільки смачний, але й простий у виконанні. Він використовує 99% чистого порошку ізоляту CBD для створення майже миттєвої та смачної заправки для салату.

    Інгредієнти для салату:

    • 4 чашки руколи;
    • ½ середнього кавуна, нарізаного кубиками;
    • 2-3 абрикоси невеликого розміру, нарізані на шості частини;
    • ¼ червоної цибулі, нарізаної;
    • жменя подрібненого листя м’яти;
    • 2 ст.л. сиру фета;

    Інгредієнти для заправки на основі CBD:

    • ¼ склянки меду
    • ½ склянки бальзамічного оцту
    • ¼ склянки оливкової олії першого віджиму (холодного віджиму)
    • 0,25 грама 99% чистого порошку ізоляту CBD
    • Гімалайська сіль і чорний перець за смаком

    Інструкції:

    • Розігрійте сковороду-гриль на середньому вогні.
    • Промиті та нарізані абрикоси злегка змастіть оливковою олією і викладіть на сковороду-гриль.
    • Готувати по 1-2 хвилини з кожного боку, щоб абрикоси карамелізувалися. Зняти з вогню і відставити в сторону.
    • Покладіть кавун, м’яту та цибулю в миску і також відставте в сторону.
    • Для оцту збийте разом бальзамічний оцет, оливкову олію та мед, а також 0,25 г порошку ізоляту. Перемішайте до однорідної маси, посоліть і поперчіть.
    • Візьміть салатник і додайте в нього руколу, м’яту та червону цибулю. Вилийте бажану кількість заправки в миску і добре перемішайте. Ви можете використовувати столову ложку, щоб відміряти заправку.
    • Перекладіть салат на тарілки і зверху викладіть курагу на грилі, кавун, нарізаний кубиками, і посипте сиром фета. Посолити та поперчити за смаком.

    Паста з песто CBD з гострими креветками

    Паста з песто CBD з гострими креветками

    Це здорова, смачна та освіжаюча страва, яка поєднує в собі багато корисних ненасичених жирів, високоякісних білків, складних вуглеводів і трохи вбивчого зеленого песто на основі CBD.

    Сирий песто CBD, інгредієнти:

    • ½ склянки свіжої петрушки;
    • ½ склянки помідорів черрі;
    • 1 ст.л. кедрових горіхів;
    • 2 середніх зубчики часнику;
    • 2 ст.л. оливкової олії;
    • 4 ч.л.  CBD 500 мг CBD олії повного спектру;
    • Дрібка солі та чорного перцю за смаком;

    Креветочні макарони, інгредієнти:

    • 200-250 гр сирих макаронних виробів пенне;
    • 500гр спаржі, нарізаної невеликими шматочками;
    • 1-2 помідори черрі, розрізані навпіл;
    • 2 ст.л. вершкового масла;
    • 1 ст.л. оливкової олії;
    • 1 ст.л. лимонного соку;
    • 1 ч.л. пластівців червоного перцю;
    • 1 ч.л. кайенского перцю;
    • Сіль і чорний перець за смаком;

    Приготування:

    • Для песто: промийте листову зелень під холодною водою і покладіть всі інгредієнти в кухонний комбайн. Збивайте, поки песто не перетвориться на однорідний соус.
    • Перекладіть соус песто в миску, накрийте поліетиленовою плівкою та зберігайте в холодильнику.
    • Для пасти з креветками: у великій каструлі закип’ятіть воду на середньому вогні та додайте недоварену пасту пенне. Готуйте відповідно до інструкцій на упаковці.
    • Візьміть велику каструлю і розігрійте вершкове масло разом з оливковою олією на середньому вогні до повного розтоплення.
    • Замочіть креветки з обох боків у попередньо змелені пластівці червоного перцю, кайєнський перець, сіль та чорний перець перед тим, як додати їх у каструлю. Після додавання видавити лимонний сік і готувати, поки креветки не стануть рожевими з обох боків.
    • Помити спаржу і нарізати невеликими шматочками. Додати спаржу до макаронів в останні 3 хвилини приготування. Відцідити та відставити.
    • Після того, як креветки повністю зварилися, додайте в сковороду макарони та спаржу. Обсмажте приблизно хвилину і зніміть з вогню.
    • Додайте 6-8 столових ложок песто. Додайте помідори черрі, листя свіжого базиліка та посипте страву нарізаним сиром пармезан.

    Шоколадні батончики CBD з шоколадною стружкою

    Шоколадні батончики CBD з шоколадною стружкою

    Інгредієнти:

    • ½ склянки мигдалевого масла
    • ½ склянки кокосового цукру
    • 90мл розтопленого кокосового масла CBD
    • 1 склянка мигдалевого борошна
    • 1 ст.л. кокосового борошна
    • 1 ч.л. порошку кориці
    • 1 ч.л. ванільної пасти
    • 1 велике яйце
    • 1 ч.л. соди
    • ¾ склянки чорної шоколадної стружки

    Інструкція:

    • Розігрійте духовку до 180С
    • Застеліть деко антипригарним пергаментним папером. Можливо, ви захочете стерилізувати деко перед використанням паперу, щоб він краще прилипав до нього.
    • Змішайте всі інгредієнти у великій мисці.
    • Обережно додайте шоколадну крихту за допомогою дерев’яної або силіконової лопатки.
    • Випікайте 20-25 хвилин.
    • Дістаньте печиво з духовки і дайте йому охолонути до кімнатної температури.

    Чізкейк з печивом та вершками CBD

    Чізкейк з печивом та вершками CBD

    Основа для печива, інгредієнти:

    • ½ склянки мигдалевого борошна
    • 4 ст.л. какао-порошку (несолодкого)
    • ½ ч.л. ванільного екстракту
    • 1 ч.л. розпушувача
    • 1 яйце (збите)
    • 1 ст.л. кокосової олії або топленого масла

    Крем-сирна начинка, інгредієнти:

    • ½ склянки мигдалевого масла
    • 1 склянка вершкового сиру
    • ¼ ч.л. ванільного екстракту
    • щіпка пасти з ванільної квасолі
    • 5 повних крапель олії CBD

    Інструкції:

    • Для тіста: Розігрійте духовку до 150C.
    • У середній мисці змішайте мигдальне борошно, какао, ванільний екстракт, сіль і розпушувач. Додати яйце разом з кокосовою олією і добре перемішайте до отримання однорідної маси.
    • Зробіть  печиво 3-4 см завширшки і покладіть його на підготовлений лист пергаментного паперу.
    • Випікайте печиво в духовці протягом 12-15 хвилин або поки воно не стане хрустким.
    • Дайте печиву охолонути до кімнатної температури. Воно буде хрустіти, коли втратить тепло, тому не панікуйте, якщо спочатку воно буде м’якшим.
    • Для начинки: З’єднайте всі інгредієнти в чаші міксера і перемішайте до однорідної маси.
    • Складіть половину розкришеного печива і перемішайте, поки воно не стане однорідним.
    • Зачерпніть одну кульку начинки для чізкейку і викладіть її прямо на решту крихт печива. Розкачайте, щоб переконатися, що крем-сирна маса покрила печиво.
    • Покладіть шматочки чізкейку в морозильну камеру (або холодильник, якщо ви не проти почекати трохи довше). Подавати холодними.

    Гарбузовий латте-батон зі спеціями та глазур’ю з CBD

    Гарбузовий латте-батон зі спеціями та глазур'ю з CBD

    Інгредієнти:

    Батон:

    • 1 ст.л. яблучного оцту
    • 1 ч. л. харчової соди
    • 4 середніх яйця
    • 1 склянка гарбузового пюре
    • ½ склянки борошна з кореня юки
    • 1 ч.л. порошку еспресо
    • 1 ч.л. спеції для гарбузового пирога

    Глазур без цукру CBD без цукру:

    • 1 ст.л. кокосової олії CBD
    • ¼ склянки кокосового масла

    Інструкції:

    • Розігрійте духовку до 180С
    • Змішайте яблучний оцет з содою в мисці і дайте суміші зашипіти. Вбити яйця і перемішати міксером до утворення піків.
    • Додайте решту інгредієнтів до повного змішування.
    • Застеліть форму для випікання батона пергаментним папером і вилийте підготовлене тісто.
    • Випікайте приблизно 30 хвилин. Дайти батону охолонути протягом 30 хвилин.
    • Для глазурі: розтопіть кокосове масло з кокосовою олією CBD на повільному вогні до однорідного стану і полийте батон.

    CBD шоколадний латте

    CBD шоколадний латте

    Інгредієнти:

    • 1 склянка несолодкого молока (можна використовувати рослинне молоко, якщо хочете)
    • 1 ст.л. сирого какао-порошку
    • 1 ст.л. кленового сиропу
    • 1 ч.л. ванільного екстракту
    • Щіпка гімалайської солі
    • Ваші улюблені ароматизатори (наприклад, м’ята, кориця, кулінарна лаванда або рожева вода)
    • 1 повна крапля  CBD 500 мг CBD олії повного спектру CBD

    Інструкції:

    • Помістіть всі інгредієнти (крім CBD) в невелику каструлю.
    • Доведіть до кипіння на середньому вогні та інтенсивно збивайте, щоб запобігти утворенню грудочок.
    • Після цього зніміть з вогню і додайте олію CBD.

    Збиті вершки з CBD

    Інгредієнти

    • 2 склянки збитих вершків
    • 2 ч.л. ванільного екстракту
    • ¼ склянки білого цукру (або цукрової пудри)
    • 0,33 г порошку ізоляту CBD

    Інструкції:

    • Візьміть велику миску для змішування і поставте її в морозильну камеру на 20 хвилин.
    • Після охолодження дістаньте миску з морозилки і додайте збиті вершки, цукор, ванільний екстракт і порошок ізоляту CBD.
    • Збивайте інгредієнти на високій швидкості за допомогою електричного ручного міксера і зменшуйте швидкість, коли суміш загусне. Переконайтеся, що ви не збиваєте занадто сильно, оскільки ви ризикуєте отримати солодке масло, наповнене CBD.
    • Подавайте з улюбленими десертами.

    CBD шоколадні кокосові жирові бомби з кокосом

    Інгредієнти:

    • 20 мг CBD олії (приблизно 2 повні краплі)
    • ½ склянки кокосового масла
    • ½ склянки кокосової олії
    • ½ склянки сирого какао-порошку
    • 1 чайна ложка меду

    Інструкції:

    • Поставте каструлю на повільний вогонь і розтопіть кокосову олію до повного розрідження. Збийте какао-порошок, поки не зникнуть усі грудочки. Додайте мед і знову перемішайте до повного змішування.
    • Рівномірно вилийте какао-суміш у 6 склянок силіконової форми для кексів. Поставте тісто в холодильник приблизно на 30 хвилин або поки воно не стане твердим.
    • В іншій каструлі розтопіть кокосове масло. Зніміть з вогню і додайте CBD олію.
    • Дістаньте форму для кексів з холодильника і додайте суміш кокосового масла на верхню частину кожної чашки. Поставте в холодильник ще на 30 годин або поки все не застигне.
    • Зберігайте жирові бомбочки в холодильнику.

    Приготування рецептів на основі CBD в домашніх умовах – це цікавий і дуже корисний спосіб доставити дорогоцінні канабіноїди у ваш організм. Якщо вам потрібно, щоб ваш CBD вивільнявся повільніше, ніж при вейпінгу або сублінгвальному вживанні – і щоб ви не відчували слабкість протягом усього дня – їстівні продукти з CBD – це те, що вам потрібно. На відміну від марихуани, настої з CBD не викликають у вас кайфу, оскільки вміст ТГК в них нижче 0,3% – кількості, недостатньої для того, щоб викликати будь-який психоактивний ефект, не кажучи вже про сильний кайф, пов’язаний з марихуаною.