Історія кулінарії з канабісом бере свій початок ще з 10-го століття в Індії, де люди використовували суміш мелених квітів канабісу з молоком (бханг) у духовних практиках.
Аналогічні рецепти були відкриті в Італії ще в епоху Відродження, але лише в другій половині 20-го століття популярність кулінарії з канабісом вибухнула, з усіма цими чарівними тістечками, льодяниками, шоколадними батончиками, заправками для салатів та іншими божевільними рецептами.
Канабіс – це безпечна для здоров’я рослина, яка може урізноманітнити ваш кулінарний досвід і додати безліч переваг для здоров’я, тому не дивно, що люди з таким ентузіазмом почали займатися цим видом діяльності.
Картопляне пюре з пармезаном, настояне на CBD
Інгредієнти:
- 8 склянок готового картопляного пюре;
- 2 ст.л. несолоного вершкового масла;
- ¼ склянки вершків для збивання;
- ¼ склянки пармезану;
- 2 ч.л. солі та перцю;
- 0.16 г порошку ізоляту CBD;
Інструкції:
- У чаші міксера змішайте картопляне пюре з вершковим маслом, збитими вершками, сиром пармезан, сіллю, перцем та ізолятом CBD.
- Збийте всі інгредієнти до стану пюре.
- Перекладіть картопляне пюре в середню форму для запікання, попередньо збризнувши її антипригарним спреєм.
- Зверху рівномірно посипте картопляне пюре сиром пармезан і запікайте при температурі 200C.
- Перед подачею дати картоплі трохи охолонути.
Фрикадельки з CBD, фаршировані моцарелою в мультиварці
Інгредієнти, соус:
- 7 склянок м’якоті томатів
- ⅓ склянки цибулі, дрібно нарізаної
- 2 зубчики часнику, подрібнені
- 2 ч.л. сушеного базиліка
- 1 ч.л. сушеного орегано
- ½ ч. л. перцю
- ½ ч. л. солі
Інгредієнти, фрикадельки:
- 1 фунт яловичого фаршу (нежирного)
- 1 фунт гострої італійської ковбаси
- 1 склянка панірувальних сухарів
- ⅓ склянки цибулі, дрібно нарізаної
- 1 ч. л. часникового порошку
- 1 ч.л. цибулевого порошку
- 1 ч.л. сушеного чебрецю
- 1 ч.л. сушеного орегано
- ½ ч.л. солі
- ½ ч.л. перцю
- 2 великих яйця
- 4 палички сиру моцарела, розділені на 4-5 рівних шматочків
Інструкція:
- Помістіть всі інгредієнти соусу в мультиварку і перемішайте.
- Увімкніть мультиварку на високий рівень і накрийте кришкою, поки не закінчите готувати фрикадельки (30 хвилин повинно вистачити).
- Змішайте всі інгредієнти для фрикадельок, окрім моцарели, у великій мисці. Руками працюйте з масою так, ніби замішуєте тісто для піци.
- Візьміть шматочок яловичої суміші розміром з м’яч для теннsce і покладіть в центр шматочок моцарели.
- Притисніть яловичину навколо шматочка моцарели, щоб вона повністю закрила його. Повторюйте, поки не закінчиться м’ясо.
- Перекладіть фрикадельки в каструлю і занурте в соус. Накрийте кришкою і продовжуйте готувати на високому рівні до 2 ½ годин.
Гуакамоле з CBD
Мексиканська кухня відома своїми смачними та ароматними приправами, але гуакамоле – це, безумовно, шеф-кухар усіх соусів, що використовуються для гарнірів та основних страв. Основний інгредієнт, авокадо, складається здебільшого з жирів, що робить його ідеальною основою для додавання CBD-олії.
Не кажучи вже про те, що вона не містить глютену та є веганською.
Інгредієнти:
- 3 середньостиглих авокадо, очищених від шкірки, розрізаних навпіл і очищених від кісточок;
- 1 ст.л. соку лайма;
- ½ ч. л. солі;
- ½ ч. л. меленого кмину;
- ¼ ч.л. меленого каєнського перцю;
- ½ середньої цибулини, дрібно нарізаної кубикамим
- 2 невеликі помідори, очищені від насіння і нарізані кубиками;
- 1 великий зубчик часнику, подрібнений;
- 1 ст.л. свіжого листя кінзи, подрібненого;
- ½ перцю халапеньо, дрібно нарізаного;
- 1 мл CBD-олії повного спектру CBD;
Інструкції:
- Помістіть авокадо в ступку або миску і розімніть його виделкою або товкачиком.
- Додайте сіль, кмин, часник, кайенский перець, кінзу, цибулю, халапеньо, помідори і сік лайма. Полийте суміш олією CBD повного спектру дії та перемішайте.
- Накрийте миску поліетиленовою плівкою і дайте гуакамоле настоятися при кімнатній температурі протягом 2 годин перед подачею.
Літній салат з абрикосом, кавуном та руколою CBD на грилі
Цей рецепт ідеально підходить для літньої спеки, коли ми прагнемо свіжих фруктів та овочів. Найкращий спосіб потішити себе цими інгредієнтами – перетворити їх на освіжаючий літній салат.
Оскільки більшість з нас не хоче проводити години на кухні, цей рецепт не тільки смачний, але й простий у виконанні. Він використовує 99% чистого порошку ізоляту CBD для створення майже миттєвої та смачної заправки для салату.
Інгредієнти для салату:
- 4 чашки руколи;
- ½ середнього кавуна, нарізаного кубиками;
- 2-3 абрикоси невеликого розміру, нарізані на шості частини;
- ¼ червоної цибулі, нарізаної;
- жменя подрібненого листя м’яти;
- 2 ст.л. сиру фета;
Інгредієнти для заправки на основі CBD:
- ¼ склянки меду
- ½ склянки бальзамічного оцту
- ¼ склянки оливкової олії першого віджиму (холодного віджиму)
- 0,25 грама 99% чистого порошку ізоляту CBD
- Гімалайська сіль і чорний перець за смаком
Інструкції:
- Розігрійте сковороду-гриль на середньому вогні.
- Промиті та нарізані абрикоси злегка змастіть оливковою олією і викладіть на сковороду-гриль.
- Готувати по 1-2 хвилини з кожного боку, щоб абрикоси карамелізувалися. Зняти з вогню і відставити в сторону.
- Покладіть кавун, м’яту та цибулю в миску і також відставте в сторону.
- Для оцту збийте разом бальзамічний оцет, оливкову олію та мед, а також 0,25 г порошку ізоляту. Перемішайте до однорідної маси, посоліть і поперчіть.
- Візьміть салатник і додайте в нього руколу, м’яту та червону цибулю. Вилийте бажану кількість заправки в миску і добре перемішайте. Ви можете використовувати столову ложку, щоб відміряти заправку.
- Перекладіть салат на тарілки і зверху викладіть курагу на грилі, кавун, нарізаний кубиками, і посипте сиром фета. Посолити та поперчити за смаком.
Паста з песто CBD з гострими креветками
Це здорова, смачна та освіжаюча страва, яка поєднує в собі багато корисних ненасичених жирів, високоякісних білків, складних вуглеводів і трохи вбивчого зеленого песто на основі CBD.
Сирий песто CBD, інгредієнти:
- ½ склянки свіжої петрушки;
- ½ склянки помідорів черрі;
- 1 ст.л. кедрових горіхів;
- 2 середніх зубчики часнику;
- 2 ст.л. оливкової олії;
- 4 ч.л. CBD 500 мг CBD олії повного спектру;
- Дрібка солі та чорного перцю за смаком;
Креветочні макарони, інгредієнти:
- 200-250 гр сирих макаронних виробів пенне;
- 500гр спаржі, нарізаної невеликими шматочками;
- 1-2 помідори черрі, розрізані навпіл;
- 2 ст.л. вершкового масла;
- 1 ст.л. оливкової олії;
- 1 ст.л. лимонного соку;
- 1 ч.л. пластівців червоного перцю;
- 1 ч.л. кайенского перцю;
- Сіль і чорний перець за смаком;
Приготування:
- Для песто: промийте листову зелень під холодною водою і покладіть всі інгредієнти в кухонний комбайн. Збивайте, поки песто не перетвориться на однорідний соус.
- Перекладіть соус песто в миску, накрийте поліетиленовою плівкою та зберігайте в холодильнику.
- Для пасти з креветками: у великій каструлі закип’ятіть воду на середньому вогні та додайте недоварену пасту пенне. Готуйте відповідно до інструкцій на упаковці.
- Візьміть велику каструлю і розігрійте вершкове масло разом з оливковою олією на середньому вогні до повного розтоплення.
- Замочіть креветки з обох боків у попередньо змелені пластівці червоного перцю, кайєнський перець, сіль та чорний перець перед тим, як додати їх у каструлю. Після додавання видавити лимонний сік і готувати, поки креветки не стануть рожевими з обох боків.
- Помити спаржу і нарізати невеликими шматочками. Додати спаржу до макаронів в останні 3 хвилини приготування. Відцідити та відставити.
- Після того, як креветки повністю зварилися, додайте в сковороду макарони та спаржу. Обсмажте приблизно хвилину і зніміть з вогню.
- Додайте 6-8 столових ложок песто. Додайте помідори черрі, листя свіжого базиліка та посипте страву нарізаним сиром пармезан.
Шоколадні батончики CBD з шоколадною стружкою
Інгредієнти:
- ½ склянки мигдалевого масла
- ½ склянки кокосового цукру
- 90мл розтопленого кокосового масла CBD
- 1 склянка мигдалевого борошна
- 1 ст.л. кокосового борошна
- 1 ч.л. порошку кориці
- 1 ч.л. ванільної пасти
- 1 велике яйце
- 1 ч.л. соди
- ¾ склянки чорної шоколадної стружки
Інструкція:
- Розігрійте духовку до 180С
- Застеліть деко антипригарним пергаментним папером. Можливо, ви захочете стерилізувати деко перед використанням паперу, щоб він краще прилипав до нього.
- Змішайте всі інгредієнти у великій мисці.
- Обережно додайте шоколадну крихту за допомогою дерев’яної або силіконової лопатки.
- Випікайте 20-25 хвилин.
- Дістаньте печиво з духовки і дайте йому охолонути до кімнатної температури.
Чізкейк з печивом та вершками CBD
Основа для печива, інгредієнти:
- ½ склянки мигдалевого борошна
- 4 ст.л. какао-порошку (несолодкого)
- ½ ч.л. ванільного екстракту
- 1 ч.л. розпушувача
- 1 яйце (збите)
- 1 ст.л. кокосової олії або топленого масла
Крем-сирна начинка, інгредієнти:
- ½ склянки мигдалевого масла
- 1 склянка вершкового сиру
- ¼ ч.л. ванільного екстракту
- щіпка пасти з ванільної квасолі
- 5 повних крапель олії CBD
Інструкції:
- Для тіста: Розігрійте духовку до 150C.
- У середній мисці змішайте мигдальне борошно, какао, ванільний екстракт, сіль і розпушувач. Додати яйце разом з кокосовою олією і добре перемішайте до отримання однорідної маси.
- Зробіть печиво 3-4 см завширшки і покладіть його на підготовлений лист пергаментного паперу.
- Випікайте печиво в духовці протягом 12-15 хвилин або поки воно не стане хрустким.
- Дайте печиву охолонути до кімнатної температури. Воно буде хрустіти, коли втратить тепло, тому не панікуйте, якщо спочатку воно буде м’якшим.
- Для начинки: З’єднайте всі інгредієнти в чаші міксера і перемішайте до однорідної маси.
- Складіть половину розкришеного печива і перемішайте, поки воно не стане однорідним.
- Зачерпніть одну кульку начинки для чізкейку і викладіть її прямо на решту крихт печива. Розкачайте, щоб переконатися, що крем-сирна маса покрила печиво.
- Покладіть шматочки чізкейку в морозильну камеру (або холодильник, якщо ви не проти почекати трохи довше). Подавати холодними.
Гарбузовий латте-батон зі спеціями та глазур’ю з CBD
Інгредієнти:
Батон:
- 1 ст.л. яблучного оцту
- 1 ч. л. харчової соди
- 4 середніх яйця
- 1 склянка гарбузового пюре
- ½ склянки борошна з кореня юки
- 1 ч.л. порошку еспресо
- 1 ч.л. спеції для гарбузового пирога
Глазур без цукру CBD без цукру:
- 1 ст.л. кокосової олії CBD
- ¼ склянки кокосового масла
Інструкції:
- Розігрійте духовку до 180С
- Змішайте яблучний оцет з содою в мисці і дайте суміші зашипіти. Вбити яйця і перемішати міксером до утворення піків.
- Додайте решту інгредієнтів до повного змішування.
- Застеліть форму для випікання батона пергаментним папером і вилийте підготовлене тісто.
- Випікайте приблизно 30 хвилин. Дайти батону охолонути протягом 30 хвилин.
- Для глазурі: розтопіть кокосове масло з кокосовою олією CBD на повільному вогні до однорідного стану і полийте батон.
CBD шоколадний латте
Інгредієнти:
- 1 склянка несолодкого молока (можна використовувати рослинне молоко, якщо хочете)
- 1 ст.л. сирого какао-порошку
- 1 ст.л. кленового сиропу
- 1 ч.л. ванільного екстракту
- Щіпка гімалайської солі
- Ваші улюблені ароматизатори (наприклад, м’ята, кориця, кулінарна лаванда або рожева вода)
- 1 повна крапля CBD 500 мг CBD олії повного спектру CBD
Інструкції:
- Помістіть всі інгредієнти (крім CBD) в невелику каструлю.
- Доведіть до кипіння на середньому вогні та інтенсивно збивайте, щоб запобігти утворенню грудочок.
- Після цього зніміть з вогню і додайте олію CBD.
Збиті вершки з CBD
Інгредієнти
- 2 склянки збитих вершків
- 2 ч.л. ванільного екстракту
- ¼ склянки білого цукру (або цукрової пудри)
- 0,33 г порошку ізоляту CBD
Інструкції:
- Візьміть велику миску для змішування і поставте її в морозильну камеру на 20 хвилин.
- Після охолодження дістаньте миску з морозилки і додайте збиті вершки, цукор, ванільний екстракт і порошок ізоляту CBD.
- Збивайте інгредієнти на високій швидкості за допомогою електричного ручного міксера і зменшуйте швидкість, коли суміш загусне. Переконайтеся, що ви не збиваєте занадто сильно, оскільки ви ризикуєте отримати солодке масло, наповнене CBD.
- Подавайте з улюбленими десертами.
CBD шоколадні кокосові жирові бомби з кокосом
Інгредієнти:
- 20 мг CBD олії (приблизно 2 повні краплі)
- ½ склянки кокосового масла
- ½ склянки кокосової олії
- ½ склянки сирого какао-порошку
- 1 чайна ложка меду
Інструкції:
- Поставте каструлю на повільний вогонь і розтопіть кокосову олію до повного розрідження. Збийте какао-порошок, поки не зникнуть усі грудочки. Додайте мед і знову перемішайте до повного змішування.
- Рівномірно вилийте какао-суміш у 6 склянок силіконової форми для кексів. Поставте тісто в холодильник приблизно на 30 хвилин або поки воно не стане твердим.
- В іншій каструлі розтопіть кокосове масло. Зніміть з вогню і додайте CBD олію.
- Дістаньте форму для кексів з холодильника і додайте суміш кокосового масла на верхню частину кожної чашки. Поставте в холодильник ще на 30 годин або поки все не застигне.
- Зберігайте жирові бомбочки в холодильнику.
Приготування рецептів на основі CBD в домашніх умовах – це цікавий і дуже корисний спосіб доставити дорогоцінні канабіноїди у ваш організм. Якщо вам потрібно, щоб ваш CBD вивільнявся повільніше, ніж при вейпінгу або сублінгвальному вживанні – і щоб ви не відчували слабкість протягом усього дня – їстівні продукти з CBD – це те, що вам потрібно. На відміну від марихуани, настої з CBD не викликають у вас кайфу, оскільки вміст ТГК в них нижче 0,3% – кількості, недостатньої для того, щоб викликати будь-який психоактивний ефект, не кажучи вже про сильний кайф, пов’язаний з марихуаною.